Helt Naturliga Kosttillskott
GMP-certifierad och GMO-fri
Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*
Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish
Levern, njurarna och bukspottkörtel, som även kallas pankreas, är tre viktiga organ i kroppen för både människor och hundar. Tyvärr så kan även hundar drabbas av bukspottkörtelinflammation, leverproblem samt njursjukdomar. Därför är det viktigt att vi som husdjursägare förstår hur vi kan ta hand om och förebygga dessa problem. Denna kunskap kan hjälpa oss att ge människans bästa vän ett längre och lyckligare liv.
Vad gör hundens lever?
Levern är inte bara det organ som får lida av en fredagskväll ute i stan, utan den fungerar även som en otroligt intelligent struktur av biologisk teknik. Den verkar huvudsakligen som ett stort filtreringssystem som sorterar och separerar de goda och dåliga sakerna som kommer in i din och din hunds kropp, så att inte ämnen som kan vara skadliga kommer in i blodomloppet. Levern kan också regenerera sig själv! För din fyrbenta vän kan leversjukdomar och leverproblem leda till permanent skada på levern, vilket begränsar dess förmåga att rengöra hundens interna system.
Vad orsakar leversjukdom hos hundar?
Det finns många faktorer som kan orsaka leverproblem hos hundar, i synnerhet en dålig kost. Att ge hunden mycket processad och kemiskt framställd mat kan vara okej för ett tag, men i längden kan det ha potentiellt skadliga effekter för din hund. Därför är det viktigt att stödja din hunds lever från början genom att ge din fyrbenta vän en balanserad och oprocessad diet, och du kan även ge olika tillskott till hunden för att hjälpa levern i dess reningsprocess.
Hundens njurar
Njurarna är den andra av de tre organ som fungerar som kroppens reningsverk. Njurarna fungerar, precis som levern, som ett effektivt filtreringssystem för din hunds kropp. De renar kroppen från slaggprodukter som sedan avlägsnas ur hundens kropp via urinet. Men tyvärr kan även njurarna drabbas av besvär, som till exempel vid njursjukdomar hos hundar.
Vad orsakar njursjukdomar hos hundar?
Till skillnad från leverproblem hos hundar, som vanligtvis uppstår till följd av en dålig och processad diet, uppkommer de allvarligaste njurskadorna på grund av en faktor; socker. Därför är det inte ovanligt med typ 2-diabetes, som orsakas då kroppen misslyckas med att reglera sockernivåerna. Precis som hos människor kan njurproblem hos hundar accelerera dramatiskt med en diet som innehåller för mycket socker. En hund med njurproblem bör därför äta en hälsosam diet med låg sockerhalt. Obehandlade problem med njurarna kan i värsta fall leda till njursvikt hos hunden.
Vad gör hundens bukspottkörtel?
Sist men inte minst är bukspottkörteln, eller pankreas. Detta organ är inte så känt som njurarna och levern, men den har en viktig betydelse i din hunds kropp. För det första upptar den maten som din hund äter och hjälper till att omvandla den till näring och ger hunden kraft och energi för sina dagliga aktiviteter. Den spelar även en viktig roll i att reglera din hunds blodsocker, eftersom insulin produceras i bukspottskörteln. Detta förklarar att bukspottkörteln och njurarna arbetar tillsammans för att hantera sockret i din hunds blod.
Bukspottkörteln har även en till funktion, att producera och frigöra hormoner i kroppen. Hormoner är naturliga kemikalier som reglerar processer i din hunds kropp. Till exempel testosteron, som stimulerar proteinsyntesen som konstruerar muskler i din hunds kropp. Hundar kan dock drabbas av bukspottkörtelinflammation, precis som människor, vilket kan leda till nedsatt funktion i hundens bukspottkörtel, vilket i sin tur kan orsaka andra problem i din hunds kropp.
Vad orsakar Bukspottkörtelinflammation hos hundar?
Den vanligaste orsaken hos människor är alkoholism, men bukspottkörtelinflammation, eller pankreatit hos hundar uppstår oftast på grund av en otillfredsställande diet som är rik på kemikalier och socker. För att underhålla en sund bukspottkörtel hos din hund, är det viktigt att du ger din hund en balanserad och hälsosam kost och mycket motion. Att misslyckas med detta kan i värsta fall leda till akut eller till och med kronisk bukspottkörtelinflammation hos hundar.
Hur kan du skydda din hunds lever, njurar och bukspottkörtel?
Precis som med alla sjukdomar som utvecklas med tiden kan bukspottkörtelinflammation hos hundar, leversjukdomar hos hundar och njursjukdomar hos hundar motverkas med vissa förebyggande åtgärder. Den grundläggande gemensamma nämnaren för alla tre är kosten; om du ger din hund en otillfredsställande diet som är full med socker och processade ingredienser, orsakar du för mycket arbete för din hunds lever, njurar och bukspottkörtel, vilket ökar sannolikheten för diverse sjukdomar.
Av den anledningen är det viktigt att ge din hund en balanserad kost, gjord på naturliga ingredienser som inte är processade. För njurfunktionen, som behöver rutin och regelbundet vätskeintag, så det är viktigt att du inte bara ser till att din lojala följeslagare får en balanserad kost utan även att de får tillräckligt med vatten regelbundet samt att de har möjlighet att gå till toaletten. Det finns även speciell mat till njursjuka hundar samt hundmat för lever och bukspottskörtel.
Tillskott för hundens lever, njurar och bukspottkörtel
Förutom att justera din hunds diet och motion kan det också vara av stor nytta att lägga till kosttillskott som kan förbättra deras näringsintag och vidta förebyggande åtgärder. Det finns ett brett utbud av kosttillskott för hundar, inklusive tillskott för det allmänna välmåendet som innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler som hjälper till att stödja din hunds naturliga immunförsvar och vitalitet, vilket även har en positiv inverkan på lever, njurar och bukspottkörtel. Det bästa sättet att stödja levern, njurarna och bukspottkörteln, är att ge din hund en balanserad kost kompletterad med noggrant utvalda kosttillskott.
Även de kosttillskott som du ger din hund bör vara naturligt framställda. Naturliga kosttillskott innehåller nämligen vanligtvis en högre koncentration av aktiva ingredienser som kan hjälpa till att stödja din hunds välbefinnande. Risken för att tillskotten innehåller oönskade tillsatsämnen och kemikalier, som kan orsaka mer skada än nytta, är då mindre. De är dessutom vanligtvis utformade med din hund i åtanke och strävar efter att göra det så trevligt som möjligt för din hund att ta kosttillskott.